Zo buigzaam als een rietje… Ben jij dat? Ben jij flexibel? Dat is een eigenschap die je momenteel goed kunt gebruiken. Natuurlijk hebben we allemaal ons ritme en onze gebruikelijke gang van zaken. Maar deze omstandigheden vragen om aanpassing in je gedrag en dat gaat de een makkelijker af als de ander. Logisch ook, we zijn niet allemaal hetzelfde. Als je dit lastig vindt, heb je wellicht wat aan deze blog. Probeer het eens te zien vanuit een ander perspectief.

”Over flexibel zijn kun je kort zijn; je bent het of je bent het niet”.

Wat ik al zei, we zijn niet hetzelfde. We zijn uniek. Maar toch, over flexibel zijn kun je kort zijn; je bent het of je bent het niet. Er is geen goed of fout in dat verhaal en wel of niet; het kan beide erg goed van pas komen.

– flexibel? –

Als je flexibel ingesteld bent pas je je moeiteloos aan. Vaak relativeer je net even wat gemakkelijker en waai je zo met de nieuwe wind mee. Neemt niet weg, vooral nu in deze huidige situatie, dat het pittig is wat er op je pad komt. Deze periode vraagt om aanpassingen, noodgedwongen. Maar als je niet van je stuk wordt gebracht helpt het je ook te zien wat momenteel wèl mogelijk is.

Als je je minder makkelijk aanpast is het, naast de uitdaging die je al hebt, een extra uitdaging om te zorgen dat je er zelf een beetje mee kan dealen. Jij bent iemand die gebaat is bij ritme en structuur. Dingen lopen goed omdat ze zo altijd gelopen hebben. Routine is waar jij heel goed op gaat. Dan vragen aanpassingen die nu noodzakelijk zijn, van jou extra veel.

– buigzaam als een rietje? –

Het kan jou helpen om je af te vragen wat je wel en niet zèlf in de hand hebt. In deze situatie heb je echter vrij weinig in de hand. Het virus niet, de bestrijding niet. Deze worden voor je bepaald en ingevuld. Dat maakt het misschien voor jou extra lastig maar wel overzichtelijk. De opgelegde restricties, moet je het ook mee doen. Jij en je omgeving. Deze gelden voor iedereen. Opvang voor je kinderen, een leger wordende agenda en teruglopende inkomsten. Super vervelend, maar ook dat heb je niet in de hand! Het is echt nodig dat je je dat goed realiseert en ook accepteert. Ja, het is balen. Ja, het frustreert. Maar nee, we kunnen er echt niets aan doen.

”Zoek een sparringpartner en ga eens lekker sparren”.

Maar wat wel? Ga na waar je nooit tijd voor hebt en ga dat doen! Zoek een sparringpartner en ga eens lekker sparren, over nu en straks als dit achter de rug is. Gebruik je vrije momenten om je te inspireren, zodat je positieve energie krijgt. Dit zijn dingen die je wel zelf in de hand hebt. Hoe jij nu je tijd gebruikt en wat je van deze periode maakt.

Dat gezegd hebbende; het is wel een ontzettend onzekere periode, voor eenieder, in welke context dan ook. Ik wil je helpen met een bepaalde mindset jou te inspireren in deze tijd, maar wil daarmee geen afbreuk doen aan de situatie. Heel veel succes!