Hoe benut jij vakantieperiodes? Verplicht nummertje? Tijd doorbrengen met je gezin? Of juist even tandje bijzetten zodat je weer ‘bij’ bent? Natuurlijk weet ook jij wel dat het nuttig is even het gas los te laten. Dat je lijf even uit het ritme moet om vervolgens weer fris en fruitig te herstarten.

Ook je brein gaat heel goed op ‘standje vakantie’. Door even afstand te nemen van je werk(omgeving), creëer je letterlijk ruimte voor nieuwe ideeën. Je oog valt op andere dingen, je voert ander soort gesprekken en je hoort anderen praten… allemaal bronnen van inspiratie voor jou. Het levert ideeën op, je ruikt kansen en je krijgt enorm veel zin om als het zover is door te pakken. De letterlijke afstand van je dagelijkse routine is dus ook enorm goed voor nieuwe kansen. Je bent ontspannen, dat brengt je in een goed humeur en dus zie je het helemaal zitten.

´De letterlijke afstand van je dagelijkse routine is dus ook enorm goed voor nieuwe kansen´

Luchtkastelen bouwen, dat dus. Beetje fantaseren, soms zelfs idealiseren. Net even ‘out of the box’ denken, omdat je er gewoonweg tijd voor hebt. Maar dan. Vakantie voorbij, ritme pak je zo weer op en voordat je het weet zit je weer in de vertrouwde routines. Daar kun je niet eens zelf heel veel aan doen, dat gaat vrijwel automatisch. Daar gaat iedereen goed op en het is ook heel lekker om de draad weer op te pakken. Het is ook geen slecht iets maar feit is wel; je tijd is zo weer op. Agenda’s vullen weer zich weer net zo gemakkelijk als voorheen en werkzaamheden worden doorgezet, precies daar waar je gebleven was.

– durf de fundering van je luchtkasteel te delen –

Ik zou je willen uitdagen; probeer heel bewust jouw ‘luchtkasteel’ vorm te geven. Ga er mee aan de slag! Nieuwe ideeën, kansen en mogelijkheden doen niet alleen jou maar ook je collega’s goed. Zo boek je vooruitgang, zo houd je jezelf scherp. Dus laat je ideeën niet vervliegen maar begin er maar eens mee het uit te spreken, zo wordt het al steeds ‘’echter’’. Omring je met de juiste mensen en durf de fundering van je luchtkasteel je delen. Zo worden de eerste stenen gelegd.

´..laat je ideeen niet vervliegen maar begin met het uitspreken ervan..´

Rust en ontspanning is dus voor vele dingen goed. Lichamelijke rust is nodig maar mentale rust is ook onmisbaar. Waar je lichaam letterlijk energie op doet en kan opladen draait de boel op mentaal vlak soms overuren. En ook dat is nodig voor sommigen, om zo precies te doen waar ze goed in zijn; ondernemen!